جراحی اپیکو و هزینه آن(قیمت)

جراحی اپیکو چیست؟ برای چه دندان هایی نیاز به این نوع جراحی وجود دارد؟ در این مقاله دکتر غزال آرش راد برایتان خواهند گفت. لطفا تا پایان این مقاله با ما همراه باشید و سوالات خود را در انتهای متن بنویسید.

جراحی اپیکو

جراحی اپیکو چیست؟

جراحی اپیکو یا پری‌اپیکال دندان یا جراحی اپیکواکتومی است که اصطلاحا” به جراحی آپیکو معروف است. دندان اندو شده به دلایل مختلف ممکن است دچار مشکل شود. در چنین مواردی معمولا بیمار با درد، تورم یا درد هنگام جویدن به دندانپزشک مراجعه میکند. پزشک چنین بیمارانی را مورد بررسی قرار میدهد.

در بررسی رادیوگرافیک ممکن است یک ضایعه کوچک یا بزرگ رادیولوسنت در اطراف ریشه دندان رویت شود. این ضایعه ممکن است به دلیل درمان ریشه ناقص یا نادرست دندان ایجاد شده باشد. یا حتی ممکن است ضایعه از قبل درمان اندو وجود داشته و پس از درمان اندو از بین نرفته باشد. حتی گاهی امکان دارد که دندان با درمان اندوی خوب و مناسب نیز به علت وجود کانالهای فرعی کوچک دچار این عارضه شود.

یک سوء‌تفاهم شایع این است که اگر درمان ریشه معمول با شکست مواجه شد، برای تصحیح آن باید دندان تحت جراحی اپیکو قرار گیرد. در حالی که اغلب شکست‌های درمان ریشه توسط درمان مجدد ریشه، به بهترین شکل، بهبود می‌یابند و نیازی به جراحی اپیکو نیست. پس از تصمیم گیری در مورد لزوم جراحی آپیکو، جراحی توسط جراح و یا اندودنتیست انجام میشود.

در چه مواردی جراحی اپیکو دندان توصیه می‌شود؟

  1. مشکلات اناتومیک: کلسیفیکاسیون، انسداد یا خمیدگی ریشه ای که مانع پرکردن کانال ریشه می‌شود. در چنین شرایطی با اینکه ممکن است نتیجه کار زیر سوال باشد، باز هم درمان مجدد ریشه بر جراحی ارجحیت دارد.
  2. ملاحظات ترمیمی دندان: تهیه حفره دسترسی از روی روکش دندان ممکن است بسیار دشوار باشد و گیر روکش را به خطر بیندازد یا باعث پرفوریشن ریشه شود.
  3. دندان‌های روکش شده‌ای که دارای post & core هستند: این دندانها با خطر شکستن ریشه حین در آوردن پست مواجه‌اند. در این موارد جراحی اپیکال دندان توصیه می‌شود.
  4. خطاهای حین کار: ایجاد لج، شکستن وسیله یا پرفوریشن ریشه می‌تواند منجر به شکست درمان شود. تصحیح جراحی در این موارد لازم است.
  5. ضایعات بزرگ بهبود نیافته پس از درمان ریشه

هزینه جراحی اپیکو:

هزینه جراحی اپیکو بسته به قدامی یا خلفی بودن دندان و عناصر آناتومیک ناحیه متفاوت است. برای دریافت قیمت و جزییات درمان با کلینیک دندانپزشکی تماس بگیرید.

در چه مواردی اپیکو توصیه نمیشود؟

  • زمانی که درمان ریشه مجدد (ری اندو) دندان امکان‌پذیر است.
  • ملاحظات اناتومیک: وجود عروق و اعصاب یا ساختمان‌های استخوانی مانند ریج مایل خارجی یا احتمال باز شدن سینوس ماگزیلا
  • نسبت طول تاج به ریشه کم
  • مشکلات سیستمیک بیمار

جراحی آپیکو شامل دسترسی به ناحیه ملتهب و احتمالا عفونی انتهای ریشه از طریق برش جراحی، کورتاژ و برداشت بافتهای ملتهب و گرانولوماتوز و قطع قسمتی از ریشه است. که دارای فضای کانالی دبریدمان نشده یا پر نشده (یا هر دو) و پر کردن کانال از سمت ریشه (پر کردن معکوس) و ایجاد سیل کانالی مناسب است. پس از اتمام مراحل فوق محل برش بخیه میشود.

ترس از دندانپزشکی و تاثیر دکتر در جلوگیری از آن

ملاحظات پس از جراحی:

پس از جراحی بهتر است طبق تجویز پزشک موارد زیر را حتما انجام دهید. بخیه ها یک هفته پس از جراحی کشیده میشوند.

  • استفاده از دهانشویه کلرهگزیدین
  • مسکن
  • ضدالتهاب و آنتی بیوتیک

                                                                   

10 دیدگاه. Leave new

  • معصومه
    2022-10-26 8:21 ق.ظ

    سلام ببخشید من دوماه پیش جراحی اپیکو کردم کیست داشت دندون پنجم
    حالا ابسه کرده همون دندونم لازمه دوباره جراحی کنم؟

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر همسرم کیست قدام فک داره و دوسال پیش متوجه شده ولی بعد ارمایشاتو عکس بیخیال جراحی شده حالا درد داره تو ناحیه فک بالا لطف میکنید هزینه جراحی بگید این عمل خطرناکه؟کیست خطرناکه؟؟؟

    پاسخ
  • سلام و پقت به خیر جراحی اپیکو تحت پوشش بیمه قرار می گیره؟ و اگر قرار می گیره چه بیمه هایی؟

    پاسخ
  • سلام، پسرم دیروز ظهر جراحی اپیکو انجام داده برای دندان ۲
    دیشب خونریزی داشت ولی امروز خونریزی قطع شده ولی ورم صورتش زیاد هست و فکر می کنم بیشتر هم میشه، چکار کنیم که ورم صورتش بیشتر نشه و کمتر بشه؟؟ ممنونم کمک کنید

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من حدود یه ماهی هست جراحی آپیکو دندان ۷ فک پایین رو انجام دادم تا دوهفته اول بعد از جراحی بی حسی وتورم درناحیه جراحی داشتم که به تناوب کم وازبین رفت اما حالا بعد مدت یه ماه وقتی که غذا میخورم همون لحظه یا گاها یکی دوساعت بعد دندان ازپایین شروع به درد مزمن ونبض دار میکنه راه چاره چیست ممنون

    پاسخ
    • سلام حتما باید رادیوگرافیتون رو ببینیم، شاید از دندونهای دیگتون باشه، ولی اگر از این دندون باشه دیگه درمان دیگه ای نیست و اگر اذیتتون کرد باید بکشیدش

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

کلیک کنید.
تماس آنلاین از طریق واتس اپ با مطب
کلینیک دکتر غزال آرش راد با مشاوره آنلاین در زمینه ایمپلنت، کامپوزیت دندان و لمینت دندان.