قیمت و انواع کاشت ایمپلنت دندان

قیمت ایمپلنت دندان؟ انواع ایمپلنت چیست؟ یا پروسه ایمپلنت به چه صورتی انجام می شود؟ قیمت صفر تا صد پروسه ایمپلنت چقدر است؟ اینها سوالاتی است که هر روزه فکر مراجعین را به خود مشغول کرده است. مشکل دیگری که مراجعین با آن دست و پنجه نرم می کنند قیمت های متفاوت و تبلیغات گستره بر روی ایمپلنت دندان است. در این مقاله دکتر غزال آرش راد درباره قیمت ایمپلنت دندان و عوامل موثر بر آن برایتان خواهند گفت. هم چنین میتوانید برای مشاوره آنلاین و رایگان از طریق شماره زیر با ما در تماس باشید:

ایمپلنت فوری در ۱۰ دقیقه و بدون نیاز به جراحی از جمله سوالات مراجعین عزیز کلینیک بوده است. در این مقاله سعی کرده ایم به تمامی سوالات شما عزیزان پاسخ دهیم. لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

قیمت ایمپلنت

برای مشاهده نمونه کارهای قبل و بعد از ایمپلنت دندان توسط دکتر غزال آرش راد روی دکمه زیر کلیک کنید:

قیمت ایمپلنت دندان سال 1401 چقدر است؟

هر بخشی از ایمپلنت دندان، از کاشت تا پروتز توسط متخصص انجام ‌می‌گیرد. البته جراحی‌های اضافی مانند سینوس لیفت، هزینه جداگانه خواهند داشت. قیمت ایمپلنت دندان به عوامل زیر بستگی دارد:

نوع و جنس ایمپلنت، هزینه ای که پزشک و لابراتوار دارد و  در صورت نیاز به جراحی های بازسازی، هزینه آن به هزینه ایمپلنت نیز اضافه خواهد شد.

برای پروسه صفر تا صد ایمپلنت، پنج قطعه پایه ایمپلنت مورد نیاز است: دو عدد از این قطعات دائمی هستند و در دهان بیمار باقی خواهند ماند. سه قطعه دیگر برای قالب گیری و فرم دادن لثه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در واقع انتخاب برند ایمپلنت در افزایش یا کاهش هزینه آن بسیار موثر است. (جراحی و کاشت ایمپلنت توسط متخصص جراحی و پروتز یا روکش آن توسط متخصص پروتز انجام می شود.) به همه این‌ها برخی مشکلات دیگر که ممکن است رخ دهد را نیز اضافه نمایید، مانند استخوان فک. اگر استخوان فک بیمار تحلیل برود، نیاز به بازسازی وجود دارد. چرا که نمیتوان به راحتی کاشت انجام داد. بازسازی استخوان فک نوسط جراح فک و صورت انجام می شود.

قیمت ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری بلافاصله بعد از کشیدن دندان کاشته میشود. البته این عمل همیشه قابل انجام نیست. اما مزایای زیادی دارد. مثلا ایمپلنت فوری جلوی تحلیل استخوان را میگیرد. چرا که بلافاصله در ناحیه بی دندانی، پایه های ایمپلنت قرار می گیرد. در واقع ایمپلنت فوری بهترین گزینه برای جایگزینی دندان است. البته اگر شرایط فضای بی دندانی اجازه بدهد. فاکتورهای زیر تعیین کننده امکان یا عدم امکان انجام ایمپلنت فوری است:

  • قطر ریشه دندان
  • تعداد ریشه های دندان
  • وجود یا عدم وجود عفونت لثه یا ریشه
  • نزدیکی به سینوس و یا عصب

مراحل ایمپلنت دندان

  1. ایمپلنت معمولا در دو مرحله کلی : جراحی(کاشت) و پروتز (روکش) انجام میشود.
  2. با توجه به وضعیت استخوان و موقعیت ایمپلنت در مناطق مختلف فکین فاصله جراحی و پروتز معمولا بین سه الی شش ماه است.
  3. ممکن است نیاز به جراحیهای بازسازی استخوان نیز باشد.
  4. در صورتیکه نیاز به به بازسازی بسیار وسیع باشد یک مرحله جراحی بازسازی و بعد از حدود شش ماه بعد جراحی کاشت انجام میشود.
  5. ایمپلنت میتواند همزمان با کشیدن دندان انجام شود. (ایمپلنت فوری یا فرش ساکت) پزشک در این مورد شرایط فک و دندان بیمار را بررسی میکند.
  6. پروتز میتواند همزمان با کاشت ایمپلنت انجام شود. (ایمپلنت فوری) ولی این کار شرایط خاصی از لحاظ دندانی می طلبد. پروتز فوری که در این شرایط گذاشته میشود، از نوع موقت و بر پایه ایمپلنت است. پزشک چند ماه بعد آن را با پروتز دائم جایگزین میکند. این پروتز موقت هزینه جداگانه دارد.

چه تعداد ایمپلنت نیاز است؟

  • یک دندان : یک ایمپلنت
  • دو دندان : دو ایمپلنت

بیشتر از دو دندان ممکن است تعداد ایمپلنت کمتر از تعداد دندانها مورد نیاز باشد. مثلا سه دندان ممکن است با دو ایمپلنت و سه پروتز حایگزین شود. درصورتی که تعداد دندانهای مورد نیاز برای جایگزینی بیش از تعداد پایه ایمپلنت باشد با پونتیک جایگزین میشود (روکش یا پروتز دندانی که پایه ندارد) که پونتیک ها هزینه جداگانه دارند. تعداد ایمپلنت لازم برای بازسازی یک فک بی دندانی کامل با پروتز ثابت بر پایه ایمپلنت، معمولا هشت عدد ایمپلنت و دوازده دندان (پروتز)، در نتیجه هشت ایمپلنت و چهار پونتیک میباشد.

قیمت انواع ایمپلنت

کشورهای مختلفی ایمپلنت تولید میکنند. ممکن است در تحقیقات خود به اسم تعدادی از کشور بربخورید و فکر کنید این نوع ایمپلنت از همه بهتر است! اما باید توجه کنید که هر کشور، چند نوع ایمپلنت دارد. یعنی ایمپلنت ها درجه بندی دارند. پزشک با توجه به نیاز بیمار برندهای مختلف و مناسب را معرفی میکند. در نتیجه بیمار خود بر اساس قیمت ایمپلنت میتواند انتخاب کند. در هر صورت با وجود قیمت‌های مختلف، دندانپزشک قطعا بهترین برندها را معرفی می‌کند تا بهترین عملکرد و طول عمر را داشته باشند.

بهترین نوع ایمپلنت و قیمت آن

اولین بار ایمپلنت در سوئیس اختراع شد و برندهای سوئیسی ایمپلنت، از این نظر بسیار معروف هستند. اما تقسیم بندی ایمپلنت دندان، بر اساس کشور کار اشتباهی است و ملاک کافی نیست. چرا که کشورهای مختلف برای ایمپلنت های تولیدی خود درجه بندی های متفاوتی دارند. در نهایت شما در ابتدا باید به انتخاب متخصص خود اعتماد داشته باشید. چرا که پزشکان بیش از شما با انواع ایمپلنت سروکار داشته اند و به تجربه می توانند انواع ایمپلنت را بررسی و انتخاب کنند و در نهایت نام یک کشور بخصوص، نمیتواند مهر تایید صد در صد برای انتخاب ایمپلنت باشد.

هزینه ایمپلنت کامل

در صورتی که نیاز به بازسازی کامل دو فک با ایمپلنت دارید، جهت تخمین هزینه لازم باید به موارد مختلف توجه نمایید. حداقل تعداد دندان جهت بازسازی کامل فک هشت عدد ایمپلنت است که دوازده عدد پروتز ثابت روی دندان می آید. چهار دندانی که بدون ایمپلنت هستند، پنتیک نامیده می شود و هزینه این چهار دندان، هزینه روکش بدون پایه ایمپلنت است. یعنی در صورتی که فرد فک کاملا بی دندان داشته باشد، معمولا با دوازده عدد پروتز می تواند صاحب دندانی شود که مشابه دندان‌های طبیعی فرد در دهان او ثابت می شود و قابل دراوردن توسط بیمار نمی باشد.
حال در نظر بگیرید که شما باید حتما توسط پزشک نیز معاینه شوید تا مشخص شود آیا استخوان فک یا لثه ها و غیره نیز نیاز به بازسازی  دارند یا خیر. پس از آن شما می‌توانید قیمت دقیق ایمپلنت کامل را داشته باشید.

هزینه کاشت تنها یک ایمپلنت دندان

این کمترین هزینه برای ایمپلنت دندان است. شما می‌توانید با مطب تماس بگیرید. و یا زیر همین مقاله برای ما بگویید کدام دندان شما به ایمپلنت نیاز دارد، تا هزینه کاشت یک ایمپلنت را به شما بگوییم.

متوسط هزینه کاشت ایمپلنت

متوسط هزینه ایمپلنت در حال حاضر از حدود پنج میلیون تومان شروع می‌شود. با توجه موارد فوق که ذکر شد، مجددا تاکید می‌شود که نوع و جنس انتخابی شما و میزان کاری که نیاز است قیمت و هزینه کلی ایمپلنت را تعیین می‌کند. از دیگر عوامل تاثیرگذار بر روی هزینه ایمپلنت دندان، انتخاب پزشک است. زمانی که شما به پزشک متخصص مراجعه می کنید، به علت تخصص هزینه بیشتری را پرداخت خواهید کرد تا به دکتر عمومی. قطعا نتیجه پرداخت بیشتر برای انجام کار توسط متخصص، میتواند از آسیب های منفی و احتمالی به علت عدم تخصص پزشک خودداری کند.

عوامل موثر در قیمت ایمپلنت

ایمپلنت سه مرحله دارد:

جراحی و کاشت ایمپلنت، جوش خوردن ایمپلنت به فک و مرحله پروتز.
قطعا پزشک معالجی که انتخاب می‌نمایید براساس مهارت و با تجربه بودن ایشان، هزینه متفاوتی دارد.
نوع جراحی: درصورتی که استخوان فک و غیره مناسب باشد عمل کاشت به راحتی با کمترین هزینه انجام می‌گیرد. درصورت نیاز به بازسازی هزینه آن اضافه خواهد شد.

یکی از مواردی که در قیمت ایمپلنت مطرح است، نوع ایمپلنت است. زیرا در پروتز نیز قطعه ای که استفاده می شود، منطبق با فیکسچر است. یعنی ایمپلنت با قطعه ای که در پروتز استفاده می شود، هم نوع هستند و باید با یکدیگر هماهنگ باشند و این خود میتواند در قیمت ایمپلنت تاثیرگذار باشد.

راهکارهای کاهش هزینه ایمپلنت

شاید ابتدا انتظار داشته باشید که در زیر این عنوان راهکاری برای یک ایمپنت ارزان به شما بدهیم. اما ما می‌خواهیم راهکاری جهت توقف هزینه های اضافی به شما بدهیم. قطعا ابتدایی ترین کار ویزیت پزشک است. که چک کند فک شما نیاز به بازسازی دارد یا خیر. اگر نداشته باشد که هزینه عمل بازسازی را نخواهید داشت. اما اگر شرایط فک شما نیاز به بازسازی های خاصی داشته باشد، زمان فاکتور مهمی می شود.

به سراغ ایمپلنت فوری بروید

چرا که اگر به سراغ ایمپلنت فوری نروید، برای استخوان فک مشکلاتی پیش خواهد آمد. زمان مناسب ایمپلنت دندان، تا شش ماه بعد از بی دندانی است. ایمپلنت فوری درست بعد از کشیدن دندان بهترین راهکار است. اما پس از این دوره تا شش ماه فرصت طلایی شما برای ایمپلنت دندان است. چرا تا شش ماه؟

این زمان از آن جهت اهمیت دارد که پس از این دوره در ناحیه بی دندانی استخوان فک تحلیل خواهد رفت. با تحلیل استخوان فک، نیاز به بازسازی های وسیع تری برای انجام ایمپلنت دندان خواهید داشت. این بار قطعا پزشک شما را به جراح مجربی می‌سپارد که این عمل را انجام دهد. پس چه بهتر ابتدا توصیه پزشک را عملی کرده و بازسازی را انجام دهیم. در واقع بهترین راه کاهش هزینه ایمپلنت این است که از ایمپلنت فوری استفاده کنید. در واقع به محض کشیدن دندان به سراغ ایمپلنت فوری بروید. چرا که در غیر این صورت با گذشت زمان، استخوان ناحیه بی دندانی تحلیل می رود و بازسازی استخوان خود شامل هزینه ای جداگانه خواهد بود.

اگر زود ایمپلنت دندان خود را انجام دهید، پروتزی که در این حالت ساخته میشود به دندان طبیعی نزدیک تر است. و شرایط فکی شما برای ایمپلنت راحت تر خواهد بود. چرا که با گذشت زمان، دندان های مجاور به سمت ناحیه بی دندانی کشیده می شوند. با کشیده شدن دندان ها به ناحیه بی دندانی، گیر غذایی غیر قابل اجتناب خواهد شد. و فرم دندان های کناری بهم خواهد ریخت. حتی گاهی دندان های مجاور در وضعیتی قرار میگیرد، که برای ایمپلنت مجبور به کشیدن آنها می شویم.
سپس نوبت به انتخاب بهترین نوع و برند ایمپلنت می‌رسد. سعی کنید هم با پزشک مشورت نمایید. و هم خود به خوبی تحقیق کنید که با توجه به هزینه و برند، کدام بهتراست.

تعرفه دندانپزشکی سال 1401

تعرفه‌های دندانپزشکی در سال 1401 هنوز به طور قطع مشخص نیست. زیرا با توجه به شرایط اقتصادی و قیمت ارز، نمی‌توان هیچ پیشبینی دقیقی درباره قیمت‌ها داشت. در نتیجه از شما می‌خواهیم هر زمان که نیاز بود پرسش خود را درباره قیمت ایمپلنت برای ما کامنت کنید با با مطب تماس بگیرید.

قیمت ایمپلنت سال 2022

قیمت ایمپلنت با ارز جهانی را می‌توان تخمین زد. بطور مثال هزینه ایمپلنت دندان در آمریکا بین 1000 تا 3000 دلار متغیر است. در اروپا این هزینه‌ها کمی بیشتر است.

آیا ایمپلنت دندان گران است؟

ایمپلنت دندان شاید نسبت به برخی عملیات دندانپزشکی گران تر باشد. دلیل آن کاملا واضح است. به دلیل اینکه از یک وسیله مصنوعی استفاده می‌شود. گذشته از این بسیارمهم است که چه برندی با چه جنسی این ایمپلنت و پروتز را می‌سازد. اکثر کمپانی‌های برتر دنیا طوری ایمپلنت را می‌سازند که مواد آن بیشترین سازگاری را با بدن داشته باشد با بیشترین طول عمر. در نتیجه ممکن است کمی آن را گران تر کند.

عمر متوسط ایمپلنت

طول عمر ایمپلنت زیاد است و گاه تا سالیان زیاد می‌توان از آن استفاده کرد. دلیل اینکه توصیه کردیم از ابتدا از بهترین برندها برای ایمپلنت استفاده نمایید همین کاهش هزینه های دوباره در سال‌های کوتاه است. عمر ایمپلنت به شرایط بهداشتی دهان و دندان شما وابسته است. اگرچه دندان های ایمپلنت پوسیده نمیشود. اما با توجه به اینکه ایمپلنت ها با بافت زنده در ارتباط هستند، عدم رسیدگی به آنها باعث مشکلات لثه ای خواهد شد. مشکلات لثه ای ناشی از ایمپلنت دندان، درمان سخت تری دارد. چرا که ایمپلنت ها بیشتر از لثه های معمولی به مشکلات ایمپلنت حساس هستند. بنابراین زودتر از دندان های معمولی بیمار می شوند. درمان سخت تری دارند. و دیرتر خوب خواهند شد.

چرا هزینه کاشت ایمپلنت زیاد است

مهمترین عامل گران بودن ایمپلنت، برند ایمپلنت است. در عین حال بسیار مهم است که بهترین انتخاب را داشته باشید تا بهترین نتیجه را بگیرید. به شما توصیه می‌کنیم بخاطر مبلغی ارزان تر، هزینه دوباره و شاید حتی گران تر را در سال‌های آینده را به خود تحمیل نکنید. این را از آن جهت میگوییم، که در ایمپلنت دندان اگر درست و کامل انجام نشود، امکان ابتلا به بیماری های لثه بیشتر خواهد شد. البته لازم به ذکر است که ایمپلنت برای اولین بار در سوئیس انجام شد، از این جهت برندهای سوئیسی معروف تر هستند.

مراقبت از ایمپلنت

نگهداری و مراقبت از ایمپلنت در تعیین عمر ایمپلنت بسیار مهم است. ایمپلنت دندان بیشتر از دندان طبیعی به مستعد بیماری های لثه ای است. یعنی ایمپلنت زودتر از دندان طبیعی بیمار می شود و دیرتر به درمان جواب می دهد. بنابراین اگر به سراغ ایمپلنت دندان رفته اید، حتما مراقبت های لازم را به جا بیاورید تا دچار مشکلات بعد از آن نشوید.

کروناویروس و ایمپلنت

خوشبختانه کرونا ویروس هیچ تاثیری بر نوع انجام جراحی‌ها و کارهای دندانپزشکی ندارد. شاید تنها نگرانی بیماران محیط مطب و دندانپزشکی باشد. همین جا باید اعلام کنیم در مطب دکتر غزال آرش راد بالاترین اصول بهداشتی رعایت می‌شود. نوبت‌ها را با فاصله میدهیم، تا بیماران حتی با یکدیگر برخورد نداشته باشند. همچنین از ماسک، وسایل ضد عفونی و شیلد توسط پزشک و منشی استفاده می‌شود.

قیمت ایمپلنت با پروتز دندان کامل و متحرک

قیمت پایه ایمپلنت و پروتز کامل دندان بسیار متفاوت است. ممکن است بین 50 تا 180 میلیون تومان متغیر باشد. اما قبل از هرچیز این تجویز و بررسی پزشک است که می‌تواند تعیین کننده قیمت نهایی باشد.

آیا قصد ایمپلنت دارید؟

نبود دندان در دهان مشکلات خاص خود را دارد. از عدم جویدن صحیح غذا گرفته تا تاثیر منفی روی زیبایی. در نتیجه بهترین حالت ممکن این است که سریعا ایمپلنت انجام دهید تا بتوانید این مشکلات را رفع نمایید. اگر قصد ایمپلنت دارید بهتر است با مراجعه به دندانپزشک معاینه شوید و سلامتی دندان‎‌ها و محل پایه های ایمپلنت را بررسی کنید.
اگر دندان‌های زیادی از دست داده اید. حتما باید ایمپلنت انجام دهید. از فواید ایمپلنت نسبت به روش‌های قدیمی این است که دندان کاملا طبیعی به نظر می‌آید.

سوالات متداول درباره ایمپلنت

افرادی که رشد فکی آنها کامل شده باشد. این سن حدود هجده الی بیست سال به بالا است. تا هر سنی می توان برای فرد کار کرد

در صورتی که از لحاظ شرایط پزشکی و روانی سالم باشد و دارای توان بدنی کافی برای تحمل جراحی باشد. اگر بیماریهای مزمن مثل فشار خون و یا دیابت کنترل شده باشند، با نظر جراح می توان ایمپلنت کار کرد.

تامین ساپورت بافتهای گونه و لب توسط اوردنچر متکی بر ایمپلنت فک بالا و پایین

مضرات سیگار را همه میدانیم. سیگار باعث کاهش خونرسانی لثه و استخوان می شود و درنتیجه درصد موفقیت ایمپلنت را حدود ۵% کاهش می دهد، البته این مورد بیشتر شامل افراد heavy smoker می باشد.

به هر حال در صورتیکه سیگار از یک یا دو هفته قبل از جراحی تا زمان ترمیم محل جراحی(حدود چند هفته) بعد قطع شودنتیجه بهتری بدست میاید.

از لحاظ نبود محدودیت آناتومیک از جمله سینوس و عصب در قسمت جلو فک، مراحل کاشت به ظاهر راحتتر است. اما تبحر فرد عمل کننده (متخصص جراحی و پروتز) در دندانهای جلو بسیار مهم است زیرا ملاحظات زیبایی فاکتور کلیدی در ایمپلنت دندان های جلو هستند.

  • محل قرار گیری
  • عمق قرار گیری
  • زاویه ایمپلنت و مدیریت پروتز

ایمپلنت پوسیده نمی شود چون از جنس فلز است ولی به این معنا نیست که خراب هم نمیشود.

ایمپلنت هم حداقل به اندازه دندان بلکه بیشتر نیاز به رعایت بهداشت و رسیدگی دارد.

نخ دندان مخصوص superfloss، مسواک بین دندانیproximobrush، واتر جت همگی علاوه بر مسواک و نخ دندان معمولی در ایمپلنت کاربرد دارند. ایمپلنت در اثر عدم رعایت بهداشت دچار التهاب لثه، عفونت استخوان و تحلیل استخوان می شود، در نتیجه بسیار مهم است که رعایت بهداشت دقیق انجام شود.

درمان کاشت ایمپلنت دندان بهتر است توسط تیم پزشکی شامل متخصص جراحی و متخصص پروتز انجام شود.

زیرا ایمپلنت دندان شامل دو مرحله درمانی کاشت ایمپلنت در استخوان فک و گذاشتن پروتز روی ایمپلنت کاشته شده بعد از گذشت چند ماه است.

در نتیجه مرحله اول کاشت به دلیل وجود ریزه کاریهای متعدد از جمله محل ایمپلنت در استخوان، نحوه قرار گیری ایمپلنت نسبت به دندانهای مجاور و همچنین دندانهای فک مقابل، جهت و زاویه قرارگیری در استخوان که بسیار اهمیت دارد.

محل قرارگیری ایمپلنت نسبت به ارگانهای مهم در هر دو فک از جمله کانال عصبی و سینوسها، که همه این موارد صد در صد در نتیجه نهایی تاثیر دارند باید توسط یک فرد متخصص جراحی انجام شود. مرحله دوم پروتز نامیده می شود. این مرحله در واقع حاصل نهایی صبر و زحمت چندیدن ماهه است.

در این مرحله نیز علاوه بر اهمیت در زیبایی و نحوه دیده شدن دندان، قابلیت تمیز کردن آن، نحوه قرارگیری آن به طریقی که کمترین فشار به پایه های ایمپلنتی وارد شود و مواردی که در ماندگاری ایمپلنت تاثیر دارد قابل تامل هستند و بدینن ترتیب بهتر است توسط متخصص این عمر یعنی متخصص پروتز انجام شود.

پروتز دندان علاوه بر علم به هنر نیز نیاز دارد تا بتواند متناسب با بقیه دندانهای فرد و اجزا صورت حداکثر زیبایی را به فرد بدهد. که این موضوع بویژه در دندانهای قدامی و تا کرسی کوچک اول بیشتر حائز اهمیت است.

دندانهای انسان دارای تعداد ریشه های متفاوتی با یکدیگر هستند.

  • دندانهای قدامی و کرسی های کوچک فک پایین یک ریشه
  • کرسی های کوچک فک بالا و کرسی های بزرگ فک پایین دو ریشه
  •  کرسی های بزرگ فک بالا سه ریشه دارند.

ایمپلنت در واقع جایگزین ریشه دندان می شود. اما زمان کاشت ایمپلنت

پزشک حداکثر برای هر دندان یک عدد ایمپلنت قرار میدهد.

  • برای جایگزینی یک دندان یک ایمپلنت.
  • دو دندان قطعا دو ایمپلنت.
  • اما برای جایگزینی سه دندان، با توجه به قطر و طول ایمپلنت های قابل کاشت دو یا سه ایمپلنت مورد نیاز است.
  • در صورتیکه استخوان موجود ضعیف باشد، یا قطر و طول ایمپلنتها کم باشد به ازای هر دندان: یک ایمپلنت
  • در صورت مناسب بودن استخوان و قطر و طول ایمپلنتهای قابل کاشت، برای سه دندان دو ایمپلنت کاشته می شود.

پروتز ثابت بر پایه ایمپلنت (تمام فک بالا و پایین)

حداقل تعداد دندان جهت بازسازی کامل فک بالا به صورت پروتز ثابت هشت عدد است.

یعنی در صورتی که فرد فک بالای کاملا بی دندان داشته باشد، معمولا با هشت عدد ایمپلنت می تواند صاحب پروتزی شود که مشابه دندانهای طبیعی فرد در دهان او ثابت می شود و قابل دراوردن توسط بیمار نمی باشد.

Fully bone anchoraged implant supported prosthesis

بازسازی کامل دهان با پروتز متکی بر ایمپلنت

حداقل تعداد برای فک پایین شش عدد است ولی معمولا تا هشت عدد نیز مورد نیاز است.

حداقل ایمپلنت لازم جهت پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت چهار عدد است.توضیحات بیشتر در قسمت اوردنچر

حداقل ایمپلنت لازم جهت پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت فک پایین دو عدد است. ولی تعداد معمول ایمپلنت لازم بین دو الی چهار عدد است. تعداد ایمپلنت را عواملی مثل میزان تحلیل استخوان و با دندانی یا بی دندانی فک مقابل تعیین میکند.

سینوس لیفت یک جراحی بازسازی است. در شرایطی که سینوسها به علت مدت بی دندانی به سمت پایین حرکت می کنند و استخوان را از بین می برند و استخوان دارای طول کافی برای قرارگیری ایمپلنت نمی باشد،

پزشک در جراحی سینوس لیفت، سینوس را به سمت بالا میبرد. و فضا را با پودر استخوان پر میکند. این جراحی به تشکیل استخوان در آن ناحیه کمک میکند. در نتیجه بستر جهت قرار گیری ایمپلنت با طول مناسب فراهم می شود.

نه خیر، کاشت ایمپلنت به جز موارد اندک یک جراحی سرپایی در مطب دندانپزشکی است.

برای بررسی دقیقتر استخوانی که برای قرارگیری ایمپلنت در نظر گرفته می شود از CBCT استفاده می شود. (عرض و ارتفاع استخوان را به صورت مقطع نشان میدهد.)

در صورتیکه بیماری لثه فعال وجود نداشته باشد و قبلا جراحی لثه انجام شده باشد و بیماری از بین رفته و لثه ها ترمیم شده باشند، مانعی جهت درمان ایمپلنت نمی باشد.

البته در این افراد ریسک اینکه ایمپلنتها دچار پری ایمپلنتایتیس (بیماری لثه ایمپلنت) شوند از بقیه افراد بیشتر است.

و این افراد به پری ایمپلنتایتیس مستعدترند.

قطعا نه خیر.

امکان اتصال دندان طبیعی به ایمپلنت به علت تفاوتهای ساختاری ایندو به هیچ وجه وجود ندارد.

در اوایل ابداع ایمپلنتها که این موارد انجام میشد متوجه شدند که با این عمل هم ایمپلنت و هم دندان به مخاطره میافتند.

به این ترتیب که به طور مثال اگر یک فضای بی دندانی به اندازه دو دندان داریم، قطعا باید دو ایمپلنت کاشته شود و امکان این وجود ندارد که یک ایمپلنت گذاشته شود و فضای بی دندانی بی ایمپلنت و دندان توسط بریج(اتصال این دو بهم) پر شود.

ایمپلنت پین هایی هستند( فیکسچر نامیده می شوند) که از تیتانیوم خالص سازگار با بافتهای بدن ساخته شده که درون استخوان فک به طریق جراحی کاشته میشود و پروتز دندان(ثابت و متحرک) ،قابل اتصال به این ایمپلنت ها هستند.

امروز شاید بتوان گفت حدود صد نوع ایمپلنت در بازارهای جهانی وجود دارد ولی معیار خوبی ایمپلنت، بر اساس پاسخ بافتهای پذیرنده ایمپلنت نسبت به آن می باشد که موفقیت پروسه ایمپلنت دندان را تعیین می کند.

کلا رنجی از ایمپلنتها مناسب می باشند. عده ای از آنها برندهای بسیار خوبی هستند.

در بازار بین المللی محصولاتی با کیفیت بسیار بالا وجود دارد, ولی مشکلی که به صورت عملی در مورد این نوع از ایمپلنت وجود دارد هزینه آنهاست. به دلیل قیمت بالا و در نتیجه استفاده کمتر از آنها، این محصولات به صورت بسیار محدود وارد ایران می شوند و تمام سایزها و قطعات لازم همیشه موجود نیستند و گاه مدت زیادی فقط صرف انتظار برای قطعه مورد نظر می شود. بنابراین واضح است که انتخاب  ایمپلنت  به عوامل زیادی از جمله  رایج بودن استفاده از آن مدل  و هزینه تمام شده برای مریض بستگی دارد.

قطعا قیمت و کشور تولید کننده نباید تنها ملاکهای انتخاب توسط بیماران عزیز باشد.

انواع ایمپلنت و تنوع بالای آنها و تاثیر بزرگ آنها بر روی قیمت پروسه ایمپلنت یکی از عوامل سردرگم کردن مراجعین شده است

علاوه بر انتخاب نوع ایمپلنت توسط بیمار بر اساس کشور سازنده و قیمت، هنگام انتخاب فاکتور های زیر در نظر گرفته می شود:

  • قیمت
  • پشتیبانی و کیفیت شرکت سازنده و خدمات پس از فروش
  • میزان استخوان در دسترس
  • میزان استحکام استخوان و زمان ایمپلنت.
  • اگر پزشک استخوان کافی برای ایمپلنت در دسترس نداشته باشد، در شرایط خاص استخوان از نقاط دیگر را پیوند میزند.

بنابراین فاکتورهایی بیش از انتخاب بیمار در این موضوع دخیل است.

در مطب ما قیمت هر واحد ایمپلنت از مرحله جراحی تا پروتز یعنی از مرحله کاشت تا تحویل روکش (در صورتیکه نیاز به جراحی بازسازی نداشته باشد)

دو میلیون و پانصد هزار تومان (کره ای، Dentis) الی سه میلیون هشتصد هزار  تومان(سوییسی، SIC) می باشد. و جراحی ایمپلنتها توسط متخصص جراحی فک و صورت و پروتز توسط متخصص پروتز انجام می شود. در صورتیکه نیاز به جراحی های بازسازی مانند سینوس لیفت باشد هزینه جداگانه دارد.

قیمت ایمپلنت دندان به بنابر هزینه های زیر محاسبه می شود:

  • نوع ایمپلنت
  • هزینه پزشک معالج و هزینه لابراتوار
  •  در صورتیکه نیاز به جراحی های بازسازی باشد به هزینه این جراحی ها به قیمت ایمپلمنت اضافه خواهد کرد.

نکته:در هر درمان در شرایط معمول حداقل نیاز به پنج قطعه ایمپلنت می باشد:

  •  دو عدد از این قطعات برای همیشه در دهان بیمار باقیی خواهد ماند.
  • سه عدد از قطعات جهت فرم دادن لثه و مراحل قالب گیری استفاده می شود.

قطعات ایمپلنت با توجه به برند و کارخانه سازنده قیمت متفاوتی دارد.

علاوه بر قیمت قطعات، هزینه دندانپزشک متخصص و هزینه لابراتوار سازنده نیز به هزینه ها اضافه می شود. (جراحی و کاشت ایمپلنت توسط متخصص جراحی و پروتز یا روکش آن توسط متخصص پروتز انجام می شود.)

استخوان فرد همواره بستر کاملا مناسب برای کاشت نمی باشد و ممکن است نیاز به جراحی های بازسازی داشته باشد از جمله سینوس لیفت و پودر استخوان و ….

قطعا ایمپلنت درمان ارجح است. با اینکه ممکن است به نظر بیاید که درمان با ایمپلنت هزینه بیشتری دارد ولی در طول زمان به طور قطع درمان ارزانتری برای فرد است، زیرا :

  • دندانهای مجاور فرد را دست نخورده نگه می دارد و از تحلیل استخوان نیز جلوگیری میکند.
  • با تراش دندانهای مجاور کم کم آنها نیز مستعد پوسیدگی می شوند و در طول چندین سال یک یا چند عدد از دندانهای پایه از بین می روند و طول ناحیه بی دندانی بلندتر می شود و همچنین در طول زمان استخوان ناحیه بی دندانی نیز تحلیل می رود. در حالیکه با جایگزینی ناحیه بی دندانی با ایمپلنت دندانهای مجاور آسیب نمی بینند و استخوان آن ناحیه نیز از بین نمی رود.
  • ایمپلنت بعد از قرارگیری در فک حدود ٣-۶ ماه زمان براى رشد و ترمیم استخوان اطراف محل کاشت نیاز دارد.
  • به جوش خوردن استخوان به ایمپلنت اصطلاحا استئواینتگریشن میگوییم.

زمان استئواینتگریشن به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله:

  • نیاز به ایمپلنت در فک بالا یا پایین وجود دارد.
  • در ناحیه جلو فک (قدام) یا عقب (خلف)
  • پزشک همزمان با کشیدن دندان، ایمپلنت انجام میدهد؟ یا حداقل بین این دو، فاصله زمانی دو، سه ماهه نیاز است.
  • انجام جراحی سینوس لیفت یا پیوند استخوان

تنها در شرایط بسیار بد استخوانی ابتدا جراحی های بازسازی انجام میشود. و بعد از شش ماه جراحی کاشت انجام می شود. در اکثر اوقات جراحی های بازسازی همراه با کاشت ایمپلنت انجام می شوند و فقط طول مدت استئواینتگریشن بیش از حالت عادی است.

  • جراحی و کاشت ایمپلنت
  • فاصله زمانی سه الی شش ماه جهت استئواینتگریشن
  • شروع مرحله پروتز

ایمپلنتی که بلافاصله بعد از کشیدن دندان در جای آن قرار می گیرد.

البته این عمل همیشه قابل انجام نیست و مواردی مثل:

  • قطر ریشه دندان
  • تعداد ریشه های دندان
  • وجود یا عدم وجود عفونت لثه یا ریشه
  • نزدیکی به سینوس و یا عصب همهگی عوامل تعیین کننده در امکان یا عدم امکان ایمپلنت فوری هستند.

در صورتی که ایمپلنت فوری انجام نشود، حداقل به مدت دو ماه فاصله زمانی لازم است تا در محل بی دندانی استخوان تشکیل شود. ایمپلنت می تواند همزمان با کشیدن دندان جایگزین شود. شرایط موردنیاز برای ایمپلنت فوری عبارت است از:

  • دندان مورد نظر عفونی نباشد
  • فطر ریشه دندان و  تعداد ریشه های دندان مذکور
  • استخوان موجود در فک بویژه به صورت طولی
  • نزدیک بودن یا نبودن ریشه دندان به سینوس.

با از دست رفتن دندان، در صورت عدم جایگزینی سریع، امکان تحلیل استخوان و کاهش توانایی جویدن و کج شدن دندانهای کناری وجود دارد. معاینه متخصص پروتز، مکان کاشت و نوع سیستم مناسب را تعیین می کند. میزان حجم و دانسیته استخوان فک، تعداد و موقعیت و استحکام دندانهای طبیعی فرد، شرایط لثه، شرایط و تعداد دندانهای فک مقابل از عوامل مهم حین معاینه است.
ایمپلنت دندانهای کانین(نیش) و بستن دیاستم(فاصله) دندانها با ونیر کامپوزیت

بعد از سه الی شش ماه مرحله دوم کاشت ایمپلنت آغاز می شود که همان مرحله پروتز است.

پروتز می تواند به صورت ثابت یا همان روکش روی فیکسچر باشد(پروتز ثابت) و طی حدود چهار جلسه قالب گیری از ایمپلنت و امتحان، روکش تحویل بیمار شود.
یا به صورت متحرک باشد. ایمپلنتها می توانند به صورت پایه هایی برای پروتز متحرک نیز به کار روند، که پروتز متحرک به صورت دگمه فشاری روی آنها قرار میگیرد و محکمتر از حالت عادی در داخل دهان قرار میگیرد.

با توجه به اینکه عصبی وارد ایمپلنت نمی شود در نتیجه حس گرما سرما و درد مانند دندان طبیعی ندارد اما چون در استخوان قرار می گیرد و استخوان نیز زنده است در نتیجه حس فشار را می تواند احساس کند و همچنین درد را می تواند در لثه اطاف تجربه کند.

بله هر آنچه که داخل دهان قرار گیرد به علت بزاق، مواد غذایی و پلاک موجود در دهان جرم میگیرد. به همین علت دندان کاشته شده نیز مانند دندان طبیعی نیاز به مراجعات دوره ای جهت چک آپ و جرمگیری دارد.

درصد موفقیت ایمپلنت حدود ۹۸% است. اما اگر ناموفق باشد، امکان جایگزینی مجدد ایمپلنت با یک ایمپلنت دیگر وجود دارد. این مرحله معمولا همراه با بازسازی استخوان است.

تا حدود شش ماه بعد بهترین زمان جایگزینی است.

در صورت طولانی شدن زمان بی دندانی، دندانهای اطراف و مقابل به سمت ناحیه خالی حرکت میکنند و نظم دندانها بهم می خورد. در ضمن استخوان ناحیه که بستر کاشت  است به دلیل از دست رفتن دندان شروع به تحلیل میکند.

برای هر بیمار در شرایط معمول (بدون در نظر گرفتن نیاز به قطعات بیشتر در موارد پیچیده تر) پنج قطعه ایمپلنت لازم است. دو عدد از این قطعه ها در دهان بیمار برای همیشه قرار میگیرند (فیکسچر و اباتمنت). سه قطعه دیگر برای فرم دادن لثه و قالبگیری استفاده میشوند. در نتیجه فاکتورهای مهم در تعیین قیمت ایمپلنت به تفکیک شامل:

  • قیمت ایمپلنت دندان
  • دستمزد جراح و متخصص پروتز
  • قیمت لابراتوار پروتز
  • و قطعات مصرفی

در هر نوع ,قیمت قطعات ایمپلنت منحصر به خود آن سیستم و کارخانه سازنده می باشد.

کلیک کنید.
تماس آنلاین از طریق واتس اپ با مطب
کلینیک دکتر غزال آرش راد با مشاوره آنلاین در زمینه ایمپلنت، کامپوزیت دندان و لمینت دندان.