ایمپلنت دندان | پاسخ به سوالات مراجعین درباره ایمپلنت

در این بخش قرار است به سوالات رایج شما درباره ایمپلنت دندان پاسخ گوییم. دکتر غزال آرش راد در طی سال ها کار، بیشترین سوالات درباره ایمپلنت را انتخاب کرده اند.  این مقاله تلاشی است برای پاسخ دادن به سوالات رایج شما در این زمینه. اگر قصد کاشت دندان دارید و سوالاتی در ذهن شماست، احتمالا پاسخ شما در این مقاله وجود دارد. پس با ما همراه باشید.

هزینه ایمپلنت دندان

هزینه درمان به نوع آن، دستمزد پزشک معالج و هزینه لابراتوار بستگی دارد. در صورتیکه نیاز به جراحی های بازسازی باشد، به هزینه ها اضافه خواهد شد. به طور کلی در هر درمان ایمپلنت دندانی به طور معمول، نیاز به پنج قطعه است. از این قطعات دو عدد برای همیشه در دهان بیمار باقی خواهد ماند. سه قطعه دیگر جهت فرم دادن لثه و مراحل قالب گیری استفاده می شود. قطعات با توجه به برند و کارخانه سازنده قیمت متفاوتی دارد.

علاوه بر قیمت قطعات، هزینه دندانپزشک متخصص و هزینه لابراتوار سازنده نیز به هزینه ها اضافه می شود. در مطب دکتر غزال آرش راد، جراحی و کاشت توسط متخصص جراحی و پروتز و روکش آن توسط متخصص پروتز انجام می شود. علاوه بر آن استخوان فرد همواره بستر کاملا مناسب برای درمان نیست. به گونه ای که ممکن است نیاز به جراحی بازسازی داشته باشد، مانند سینوس لیفت و پودر استخوان و ….

ایمپلنت
مراحل ایمپلنت

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان دارای دو مرحله کاشت و پروتز است. متخصص ایمپلنت را با جراحی در فک میگذارد. بعد از مدت زمانی که از سه الی شش ماه در استخوان جوش می خورد. نام دیگر جوش خوردن ایمپلنت در استخوان، استئواینتگریشن است. سپس مرحله پروتز یا گذاشتن تاج روی فیکسچر آغاز می شود. در درمانهای معمول نه درمانهای بازسازی کامل دهان در سه الی چهار جلسه به مدت تقریبی کمتر از یک ماه انجام می شود. اطلاعات بیشتر درباره مراحل را اینجا بخوانید.

عوارض ایمپلنت دندان

ایمپلنت عوارضی ندارد. در صورتی که در محل صحیح و توسط فرد ماهر انجام شود. معمولا برای کاشت نیاز به اسکن مخصوصی هست که فاصله مناطق آناتومیکی محدود کننده (مانند کانال عصبی فک پایین و یا کف سینوس فک بالا) را از ناحیه مورد نظر برای درمان مشخص می کند. در صورتیکه قبل از کاشت بررسی های دقیق انجام شود، با عوارضی روبه رو نخواهیم شد. اما این بررسی ها دقیقا چه هستند؟

  • از لحاظ وجود استخوان کافی
  • فضای مزیو دیستالی و اکلوزالی کافی (از لحاظ عرضی و همینطور با دندانهای فک مقابل)
  • وجود یا عدم وجود لثه چسبنده انجام شود
  • انجام کار توسط شخص متخصص در محل صحیح
  • همچنین بررسیها شامل معاینه دقیق، بررسی رادیوگرافی پانورامیک و CBCT است.

عوارض انجام ایمپلنت توسط غیرمتخصص

در صورتیکه بررسیهای دقیق انجام نشود و یا توسط فرد متخصص انجام نشود، احتمال موارد زیر وجود دارد :

  • بی حسی گوشه ی لب در برخی موارد ایمپلنت دندان
  • احتمال اسیب به اعصاب فک در کاشت دندان
  • مشکلاتی سینوسی پس از کاشت
  • کاشت ایمپلنت در محل نامناسب که ممکن است عوارضی از نازیبایی تا حتی عدم فانکشن و عدم امکان انجام پروتز بر روی ایمپلنت کاشته شده را داشته باشد.
  • آسیب به ایمپلنتها پس از تحویل پروتز به علت عدم تعیین صحیح تعداد ایمپلنتها و overload آنها

اطلاعات بیشتر در این زمینه: اینجا را بخوانید

عوارض ایمپلنت
انواع ایمپلنت

انواع ایمپلنت دندان

امروز شاید بتوان گفت حدود صد نوع ایمپلنت در بازارهای جهانی وجود دارد. ولی معیار خوبی ایمپلنت، بر اساس پاسخ بافت های پذیرنده دندان نسبت به ایمپلنت است. این موضوع تعیین کننده موفقیت درمان است. ایمپلنت های معتبر دارای استخوان سازی مناسب در اطرافشان هستند. تحلیل استخوان اطراف آنها کمتر یا در حد صفر است. به این ترتیب درصد شکست آنها بسیار کم است.

چه ایمپلنت را انتخاب کنیم؟ و ایمپلنت تولید کدام کشور بهتر است؟

کلا رنجی از ایمپلنتها مناسب می باشند. عده ای از آنها برندهای بسیار خوبی هستند و به نسبت گرانتر هستند. ولی مشکلی که به صورت عملی در موردشان وجود دارد هزینه آنهاست. به دلیل هزینه بالا و در نتیجه استفاده کمتر از آنها، شرکتها به ناچار تعداد محدودی وارد میکنند. و تمام سایزها و قطعات لازم همیشه موجود نیستند. گاه مدت زیادی فقط صرف انتظار برای قطعه مورد نظر می شود. بنابراین واضح است که انتخاب ایمپلنت مناسب و خوب به عوامل زیادی از جمله قابل قبول و رایج بودن استفاده از آن می باشد. قطعا صرفا قیمت و کشور تولید کننده نباید تنها ملاک انتخاب  توسط بیماران باشد.

جراحی سینوس لیفت

جراحی سینوس لیفت به اصطلاح یک جراحی سرپایی است که با بی حسی موضعی بدون نیاز به بیهوشی انجام می شود. اگر این جراحی با تکنیک صحیح انجام شود، عوارضی نخواهد داشت. همچنین بعضی بیماران دچار کیست داخل سینوس هستند. سوال این بیماران این است که آیا می توانند جراحی انجام دهند؟ در واقع اگر سینوس عفونت حاد (سینوزیت حاد) نداشته باشید، منعی جهت انجام سینوس لیفت ندارید. اطلاعات بیشتر درباره سینوس لیفت اینجا کلیک کنید.

جراحی سینوس لیفت
ایمپلنت

زمان انجام کاشت بعد از کشیدن دندان

اگر دندانی کشیده شود و همزمان ایمپلنت نشود باید دو الی سه ماه صبر کرد. تا استخوان سازی ناحیه انجام شود و ناحیه جهت پذیرش ایمپلنت آماده شود. همچنین در زمان عفونت درمان کاشت انجام نمیشود. معمولا در موارد عفونت همزمان با کشیدن دندان نیاز به انجام کورتاژ نیز می باشد.

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

کاشت تقریبا به اندازه کشیدن دندان درد دارد. بقیه مراحل ایمپلنت دردی ندارد.

در چه حالت هایی استفاده از فضا نگه دار توصیه می شود؟

از فضا نگه دار و یا ریتینرها زمانی استفاده می شود که شخص ارتودنسی انجام داده باشد و فضای لازم ایجاد شود. با توجه به اینکه پس از ارتودنسی دندانها مستعد جابجایی بیشتری نسبت به حالت عادی هستند، در صورت عدم استفاده از این وسیله ها امکان پر شدن حدودی فضا وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

کلیک کنید.
تماس آنلاین از طریق واتس اپ با مطب
کلینیک دکتر غزال آرش راد با مشاوره آنلاین در زمینه ایمپلنت، کامپوزیت دندان و لمینت دندان.